Ik wil
Image default
Gezondheid

Krentenbaard bij kinderen en babys

Krentenbaard bij kinderen en babys

Zoals bekent komt krentenbaard het meeste voor bij baby’s en kinderen tot een jaar of 10. Dit komt natuurlijk omdat zij een kwetsbare groep zijn met een minder hoge weerstand. Hierdoor is de kans op besmetting ook vele malen hoger dan bij een volwassen persoon. Indien iemand binnen uw gezin besmet raakt en er is ook een baby of jong kind dan moet u nog beter zorg dragen dat het niet op de baby over gaat. Dit kan namelijk ernstig worden.

Zorg natuurlijk dat de baby nooit in aanraking of indirect aanraking kan komen met krentenbaard besmetting. Indien je meerdere kinderen in huis hebt kan dit best wel lastig zijn. Probeer het dan toch zoveel mogelijk te voorkomen. Of laat uw baby tijdelijk bij familie logeren. Ook is het van belang dat er geen speelgoed en dergelijke meer wordt gedeeld. Tevens is het belangrijk om een kind met antibiotica te behandelen. Hiermee kun je uitsluiting dat het kind anderen kan besmetten en wordt het in feite erg onschuldig. In het geval als uw baby, peuter, jong kind toch besmet is geraakt is het belangrijk om zo snel mogelijk langs de huisarts te gaan.

De meest voorkomende vorm van krentenbaard bij baby’s:
Impetigo bullosa is de vorm die meestal bij baby’s en jongere kinderen voorkomt. In tegenstelling tot bij oudere kinderen ontstaan de blaasjes in de navel zone. Zodra de blaasjes gevuld wordt het heldere vocht al snel troebel. Deze vorm is enorm besmettelijk en ook gevaarlijk voor vooral baby’s. Indien er geen behandeling volgt kan de ziekte van Ritter volgen. Het mag van sprekend zijn dat het enorm belangrijk is om uw baby zo snel mogelijk te laten behandelen.

Voor meer informatie over krentenbaard bij baby’s, kinderen en volwassenen verwijzen wij u graag door naar onze eigenlijke krentenbaard website

Voor meer informatie : http://www.krentenbaard.biz