Ik wil
Image default
Gezondheid

Hoe komt het dat de balans tussen werk en privé lijkt te verdwijnen?

Hoe komt het dat de balans tussen werk en privé lijkt te verdwijnen?

Wist je dat het merendeel van alle Nederlanders werkdruk ervaart wat vervolgens extra druk op hun privéleven legt? Uit onderzoek is gebleken dat 70% van alle werkende mensen weleens stress van hun werk mee naar huis neemt. Dat is een hoog percentage als je nagaat dat Nederland een gemiddelde werkweek van 5 dagen kent, waarbij een groot gedeelte van de mensen ook nog eens parttime werkzaam is. De werkdruk lijkt steeds hoger te worden en dit heeft een negatief effect op jou als werknemer. In deze blog lees je hoe jij de balans tussen werk en privé kunt waarborgen.

Is werk gerelateerde stress een probleem van de millennials?

Millennials zijn de nieuwe generatie mensen die in het technologische en digitale tijdperk zijn opgegroeid. Uit onderzoek is gebleken dat onze nieuwe generatie werkenden hun werk maar moeilijk van zich af kunnen zetten wanneer zij na een lange dag thuiskomen. Daarnaast lijkt het alsof zij gretiger zijn om een promotie te behalen, ten koste van hun privéleven. Dit komt waarschijnlijk omdat deze nieuwe generatie de crisis uit 2008 hard heeft gevoeld. De druk om te presteren begint al op school en speelt in hun latere leven een grotere rol dan bij oudere generaties. Omdat je constant wordt gevolgd op social media, voel je de druk om te presteren op je werk, bij je vrienden en binnen je familie. Wat is stress eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je werkstress op je werk laat en niet meer mee naar huis neemt? Op internet kun je veel over stress terugvinden. Een ding wat zeker is, is dat stress heel ongezond kan zijn. Probeer je daarom bewust te zijn van de symptomen en zorg ervoor dat je momenten vol ontspanning in je leven opneemt.

 

Bewaak je tijd en doe niet alles tegelijk

Des te langer jij jezelf onder druk zet, hoe groter de kans is dat je in een burn-out terecht komt. Twijfel jij of je op een burn-out afstevent? Doe dan de burn-out test. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat iedereen tegelijk iets van je wil en je er geen energie voor hebt, is het tijd om je grenzen aan te geven. Plan je week niet vol met werk en alles wat je voor andere mensen doet. Zorg ervoor dat je ook tijd voor jezelf neemt en rustmomenten inbouwt. Het is je leven en jij wil het fijn hebben, toch?

https://liberi.nl/