Ik wil
Image default
Gezondheid

32 weken zwanger wat nu?

32 weken zwanger

 

De baby wordt steeds groter, en dat betekent dat de baarmoeder steeds krapper wordt. De baarmoeder is nu zoo groot dat de bovenkant tot halverwege uw borstbeen reikt. Het kan zijn dat uw ademhaling wat moeilijker wordt. Dit komt omdat de baarmoeder nu zo groot is dat het de plek van de longen inneemt. De baby kan nu zelfs al een mooie bos met haar hebben, en de zachte dons dat het huidje bedekt zal nu zo goed als verdwenen zijn. Vanaf nu moet u om de twee weken op controle bij de verloskundige of uw gynaecoloog komen. Voor veel vrouwen voelt het indalen van de baby aan alsof hun buik, zakt.

 

 Er is ook kans dat u vocht vast houdt, neem daarom voldoende rust en leg daarbij de voeten hoog. Ook een koud voetbad kan wel eens helpen. Rust en gezond eten is en blijft belangrijk tijdens de zwangerschap, en ook daarna.

 

Mijn vrouw is 19 weken zwanger en ze is al een hele tijd de hele dag boos op me en zegt constant me dat ze een hekel heeft aan me. Dit duurt nu al een aantal weken en ondanks dat ze af en toe het bloed onder mijn nagels vandaan haalt probeer ik wel geduldig te zijn. Ik wil dit ook gewoon als advies te geven aan de “mannen” dat het enorm belangrijk is om veel, echt heel veel geduld  te hebben met je partner. Jullie moet begrijpen dat haar lichaam een hoop verandering doormaakt en dat de hormonale huishouding op hol slaat. Dit zorgt ervoor dat ze zich ongemakkelijk en geïrriteerd voelt en vaak uit zich dit op een onredelijke manier naar jullie toe. Het is allemaal het logisch en normaal, maar ook erg vermoeiend. Maar is wel een goede voorbereiding op het vaderschap denk ik. Wat denken de dames hier over?

Voor meer informatie : http://www.wekenzwangertips.nl/product/alecto-dbx-86-eco-dect-babyfoon/