Ik wil
Image default
Energie

Parkeer registratie

Tegenwoordig ontwikkeld de technologie zich steeds sneller. Dat geldt nu ook voor parkeren. En met parkeren wordt er gesproken over parkeergarages en parkeerterreinen. Nu denk je misschien wat technologie met parkeren te maken heeft. Er zijn steeds meer parkeergarage die veel technologie beschikken. Bijna elke parkeergarage wordt digitaal geregeld. Je komt voor een slagboom te staan en moet een kaartje pakken uit de automaat, waardoor vervolgens de slagbomen open gaan. Het wordt dus allemaal digitaal geregeld. In deze blog wordt er uitgelegd wat er wel niet allemaal digitaal wordt geregeld en hoe technologie in de parkeergarages gebruikt wordt of klik hier voor meer informatie. 

Registratie

Als je geen parkeergarage binnen komt dan kan het ook nog wel eens zo zijn dat het kenteken wordt geregistreerd. Zo weten de medewerkers een inzicht over wie erin gaat en wie eruit gaat. Ook kan er zo geregistreerd worden hoeveel mensen er nog kunnen parkeren. Dit wordt dan buiten de parkeergarage op een digitaal bord weergegeven. Zo kunnen de mensen ook op tijd zien of dat ze bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats kunnen parkeren. 

Parkeerplek reserveren

In sommige parkeerplekken is het zelfs zo dat je online via de website of een app een parkeerplek kan parkeren. Dan weet je zeker dat wanneer je aankomt bij een parkeergarage dat er een parkeerplaats is. Zo kan je dus ook ruim te voren een parkeerplek reserveren. Dit kan al voordat je de auto in stapt. Je kan dan ook via de app zien hoeveel je moet betalen. Ook kan je via de website of app je kenteken registreren zodat het systeem weet dat de auto met dat kenteken eraan komt. Dan gaan ook de slagbomen automatisch open, omdat je auto geregistreerd staat. 

Makkelijk parkeren

In sommige parkeergarages kan je ook zien waar je kan parkeren. Soms ben je erg lang aan het rondrijden om een parkeerplek te zien. Tegenwoordig hoeft dat dus bij sommige parkeerplaatsen niet. Bovenaan de parkeerplek hangt er dan een rode of groene lamp. Als het rood is kan je niet bij die parkeerplek parkeren. Wanneer die groen is kan je er wel parkeren. Omdat deze lampjes hoog boven de parkeerplek hangt kan je als bestuurder goed zien welke plekken beschikbaar zijn om te parkeren en hoef je niet heel erg lang rondjes rijden om een parkeerplek te vinden.

Intercom

Wat ook erg handig is, is dat er bij bijna elke slagboom een intercom aanwezig is. Wanneer je problemen hebt met parkeren of een vraag hebt dan kan je altijd de intercom gebruiken voor je vragen en/of problemen. Zo hoef je dus ook niet je auto te stappen om naar een medewerker te lopen. Je kan gemakkelijk in je auto blijven en je vraag stellen. 

Meestal opent de medewerker de slagboom voor je via de intercom en zo kan je in de parkeergarage komen. Soms is het nog wel nodig om daarna naar een medewerker te gaan, maar dan heb je in ieder geval je auto in de parkeergarage. 

Contact

Als je problemen hebt met parkeren of met het regelen van een parkeerplaats dan kan je altijd de parkeergarage contacten. Ga naar google maps en typ de parkeerplaats in. Vaak staat er daar dan een telefoonnummer om te bellen of appen. Soms zijn er ook geen medewerkers aanwezig in een parkeergarage en dan is het handig dat er alsnog een manier is om iemand te contacten. Een goede oplossing is dan om het telefoonnummer te bellen. 

https://www.skopei.com/

Gerelateerde artikelen

Duurzame zonnepanelen in de regio Haaksbergen

Hoe kleine windmolens de wereld kunnen veranderen

Zonnepanelen voor een gezonde toekomst