Ik wil
Image default
Dienstverlening

De Stappen om de Juiste Therapeut te Kiezen Steps

Je weet wat voor soort behandelingsstijl bij je past. De juiste therapeut kiezen spelt een belangrijke rol. De juiste therapeut kan weer plezier in je leven brengen, dus je moet verschillende stappen nemen om de juiste therapeut te vinden. Dit zijn de stappen: 

Een therapeut kan je leven maken of breken, dus concentreer je op de manier waarop jij je voelt wanneer je met een professionele therapeut praat. Hoewel dit de eerste stap is in het kiezen van de juiste therapeut, moet je het nog steeds in je achterhoofd houden. Je moet vertrouwen en een gevoel van gemak met je therapeut hebben. Probeer in te schatten of je resultaat zult krijgen van zijn behandeling of dat alle jaren tevergeefs zullen zijn. Je moet hier niet al je aandacht op leggen omdat het slechts de eerste stap is, maar zorg ervoor dat je je thuis voelt bij je therapeut omdat het zo persoonlijk is.

Betrouwbaarheid en oplettendheid zijn ook belangrijk in therapie. Gezien het aantal van therapieën, heeft niet elke therapie genoeg bewijs dat het mensen geneest. Probeer uit te vinden welke therapie je therapeut gebruikt, omdat je je natuurlijk het probleem wilt oplossen die je in de eerste plaats naar therapie gebracht heeft. Laat je therapeut zien dat je een geïnformeerde klant bent door een beetje onderzoek te doen.

Makkelijk met je communiceren of aansluiten is een belangrijke kwaliteit die aanwezig moet zijn in je therapeut of psycholoog. Soms zijn therapeuten niet in staat om hun punt aan je over te brengen door een gebrek aan communicatievaardigheden, ook al zijn ze intelligent. Goede communicatie is de sleutel voor succes. Om dit uit te zoeken kunt je hun blogs bekijken om te kijken hoe ze schrijven, of luisteren hoe ze met je over de telefoon spreken. Een goede therapeut zal altijd een goede luisteraar zijn, en tolerant. 

Hou het in gedachten dat een ervaren therapeut altijd beter is omdat ze misschien al de problemen hebben behandeld waar jij last van hebt. Hij moet veel kennis hebben om je te helpen. Maar aangezien alleen jij écht je probleem kan begrijpen, heb je iemand nodig die dit probleem ook kan begrijpen. Je kunt bijvoorbeeld een groepspraktijk nemen. Je moet kiezen wat bij jou past.

Dit zijn de kenmerken en kwaliteiten waar je naar moet uitkijken in je therapeut. Een therapeut die begrijpelijk, ervaren, behulpzaam is, en je geschikte voorbeelden kan geven, heeft al met je problemen te maken gehad en stelt je daarom gerust; dan krijg je ook betere resultaten.

Persoonlijk advies van psycholoog/therapeut in Gouda

Voor meer informatie : https://www.depsycholoog.nl/Gouda/