Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Die vervelende hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Maar het wordt problematisch als de hoofdpijn chronisch is. Geen dag meer zonder hoofdpijn. Daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van.

Wist je dat er tegenwoordig een behandeling mogelijk is met Botox? Botox tegen hoofdpijn is een toevallige ontdekking geweest. De cliënten die kwamen voor een behandeling tegen rimpels hadden plotseling geen hoofdpijn meer. Dat wil zeggen de cliënten met hoofdpijnklachten. Achteraf geredeneerd was het wel logisch dat de hoofdpijn verminderde of zelfs weg ging bij deze mensen. Het is namelijk zo dat als je regelmatig bijvoorbeeld een fronsrimpel trekt dat je dan deze spieren die hiervoor nodig zijn overmatig aanspant. Deze spierspanning kan best hoofdpijn veroorzaken. Met botox leg je deze spieren lam. Dus de onbewust aanspanning van deze spieren kan niet meer plaatsvinden. Hiermee is ook de oorzaak van de hoofdpijn weggenomen.

Migraine en botox is een unieke combinatie. Tegenwoordig wordt de botox behandeling tegen hoofdpijn steeds vaker toegepast. Maar het blijft een kwestie van uitproberen want niet voor alle soorten hoofdpijn is dit een behandeling die werkt. Zo heb je bijvoorbeeld de zeer ernstige vorm van hoofdpijn die clusterhoofdpijn wordt genoemd. Helaas werkt de botox behandeling in het algemeen niet bij de mensen die aan deze aandoening leiden.

Een goed behandelbare hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Door het onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren veroorzaak je zelf je hoofdpijn. Bij een verstoorde spiertonus kan botox ook uitkomst bieden. Mensen met spasmen bijvoorbeeld kunnen hierbij baat hebben.

Jammer is alleen dat de botox na zo’n maandje of vier weer uit je lichaam verdwijnt. Botox is in prinicipe een toxine die je lichaam af wilt breken. Daarom zul je regelmatig terug moeten keren naar de botox kliniek als je tevreden bent over het effect van botox op jouw hoofdpijn. Of misschien heb je geluk en keert jouw hoofdpijn niet meer terug.

Voor meer informatie : http://faceland.nl