Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Een nieuwe auto gekocht? Dit moet je regelen!

Kom je net bij de dealer of het autobedrijf vandaan? Heb je bij de dealer of het autobedrijf jouw handtekening gezet onder het koopcontract van een auto? Van harte gefeliciteerd! Nadat je van de eerste jubelstemming bekomen bent, is het zaak om in actie te komen. Er zijn namelijk enkele zaken die je moet gaan regelen.

Autoverzekeringen afsluiten

Voor elke auto in Nederland is een autoverzekering verplicht. Het is dus aan om jou om op zoek te gaan naar de beste autoverzekering voor jouw auto. Kijk hierbij goed naar de leeftijd van de auto, naar de waarde van de auto en naar jouw eigen voorkeuren. Wil je voor een zo’n uitgebreid mogelijk pakket gaan? Kies dan voor een WA volledig casco, maar doe dit niet voor een auto die al 10 jaar oud is.

Nee, het is uiteindelijk zaak dat je een goede balans gaat vinden. Een balans tussen de waarde van jouw auto en de premie die je maandelijks moet gaan betalen. Kom je hier niet helemaal uit? Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, bijvoorbeeld bij Ohra autoverzekering, staan de medewerkers graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zij kijken en denken graag met je mee.

Betaling voorbereiden

Op de dag dat je jouw auto op gaat halen, moet het geld staan op de rekening van het autobedrijf. Het advies is dan ook om deze betaling alvast voor te bereiden. Check bijvoorbeeld of je een dergelijk groot bedrag over mag/kan maken.

Als dat niet mogelijk is, kun je contact met jouw bank opnemen. Mogelijk kan de limiet voor één dag opgehoogd worden of kan de bank een andere oplossing aandragen.

Afleverafspraak maken

Tot slot is het zaak om een afleverafspraak te gaan maken. Maak met de dealer/autobedrijf een afspraak voor de dag en het tijdstip waarop je de auto op kunt komen halen. Bij deze aflevering krijg je direct een uitleg over de auto, zodat je direct van de eerste meters met jouw nieuwe auto kunt genieten.

Nadat je de auto in ontvangst genomen hebt, krijg je vanzelf een brief over de wegenbelasting. Hier hoef je zelf niks voor te doen!