Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Dodge ram Laramie Vs. Dodge ram Limited – Wat past bij u?

De Dodge Ram 1500 is een van de bestverkochte trucks van een halve ton, en niet zonder reden. RAM-trucks staan ​​bekend om hun eersteklas interieurs, maar deze trucks bieden veel meer. In deze blog vergelijken we twee RAM-modellen van een halve ton, de Dodge Ram Laramie en Dodge Ram Limited, om er achter te komen welke het beste bij u past.

Om te kiezen welke van de twee het beste voor u is, moet u overwegen wat u nodig heeft en wat u van uw truck verwacht. De Ram Limited is de meest premium uitrusting die RAM te bieden heeft, terwijl de Ram Laramie ergens in het midden zit als het gaat om varianten van een halve ton. Je kunt bij de Limited meer features en technologie en een iets verbeterde motor verwachten, terwijl je bij de Laramie een goedkoper prijskaartje en een meer ergonomisch ontwerp krijgt.

Waarin verschillen de trucks?

Het zou erg oneerlijk zijn om deze twee uitrustingsmodellen tegenover elkaar te zetten, want in termen van functies en technologie zou de ander winnen omdat dit het topproduct is. Maar alle functies en technologie maken het niet de truck voor jou.

U moet veel factoren overwegen, zoals functies, gebruiksvriendelijkheid en zelfs de prijs, om de beste pick-up voor u te vinden.

Daarom bespreken we in dit gedeelte de belangrijkste kenmerken van deze twee uitrustingsmodellen om u te helpen evalueren welke het beste bij uw smaak past. We zullen u ook vertellen hoe de twee versies zich in prijs verhouden.

Dodge Ram Laramie

Beginnend met Ram 1500 Laramie, zoals we zojuist vermeldden, behoort deze versie tot het middelste pakket van de RAM 1500-varianten. De twee beschikbare versies scheiden de Laramie van de Limited (Rebel en Limited LongHorn).

De Laramie is nieuw te vergkrijgen vanaf $ 42.080. De belangrijkste kenmerken van deze variant zijn:

–          LED-koplampen, achterlichten en mistlampen

–          Verwarmde en geventileerde met leer beklede tienvoudig elektrisch verstelbare bestuurders- en voorpassagiersstoelen

–          Geheugenfuncties

–          Voorwaartse botsingswaarschuwing met actief remmen

–          Verwarmd, met leer bekleed stuurwiel

–          U-Connect 5 met 8,4-inch display

–          Alpine premium audiosysteem met negen luidsprekers

–          Beschikbare multifunctionele achterklep met 60/40 gedeelde wegzwenkbare deuren

Deze mogelijkheden worden ook geassocieerd met het kiezen uit de beschikbare motoren die door Laramie worden geleverd. Hieronder worden deze opties en de motoren die beschikbaar zijn in dat specifieke uitrustingsniveau uitgelicht.

Dodge Ram Limited

We gaan verder met de Ram 1500 Limited, dit uitrustingsniveau wordt verkocht als een van de meest hoogwaardige RAM-modellen van een halve ton.

De Limited is verkrijgbaar vanaf $ 57.150. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van deze truck:

–          5.7L HEMI® V8-motor met een vermogen van 395 pk en een koppel van 410 lb-ft (andere opties zijn ook beschikbaar)

–          Vierhoekige luchtvering op actief niveau

–          Krachtige treeplanken

–          20-inch gepolijste aluminium velgen

–          Natura plus lederen kuipstoelen

–          Dodehoekbewakingssysteem met dwarspad- en aanhangerdetectie

–          Beschikbaar Harman Kardon premium audiosysteem met 19 luidsprekers

De 2021 Ram 1500 is voorzien van een 5,7-liter HEMI V8 met eTorque en een maximaal trekvermogen van maximaal 12.750 pond. Dit hangt af van uw keuze in motor, een 4×2 zal meer tractie hebben dan een 4×4.

Daarnaast wordt de Limited geleverd met betere wielen en een luxer interieur dan de Laramie. Hoewel de laatste misschien een beetje achterloopt op het gebied van componenten, is de Laramie beter in het zijn van een werktruck, omdat de componenten gemakkelijker omgezet kunnen worden naar “robuust gebruik” in vergelijking met de componenten van de Limited.

Conclusie

Uiteindelijk komt het allemaal neer op uw voorkeur, en als u een luxere rit wilt en tegelijkertijd wat slepen en trekken, is de Limited de juiste keuze voor u. Als je nog steeds wat luxe wilt, maar het niet overdrijft omdat je het voor een ruigere levensstijl gaat gebruiken, probeer dan Laramie eens. Maar één ding is zeker, met deze twee opties kun je nooit fout gaan!