Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie stickers op voordeur

Je ziet het vaak in de nieuwe wijken: van die raamstickers op de voordeur met daarin het huisnummer of de familienaam van de bewoner(s) uitgesneden. Waar koop je dit soort stickers en zou je zo’n sticker eventueel ook zelf kunnen maken?

 

De vele mogelijkheden voor een voordeursticker

Heb je glas in je voordeur zitten? Of een raam naast je voordeur? Dan is dit een hele leuke optie. Een raamsticker in mat melkglas met daarin:

 

  • Een uitgesneden huisnummer

  • Een uitgesneden achternaam

  • De voornamen van de bewoners

  • Of een combinatie van bovenstaande opties

 

Kun je zelf met raamfolie een raamsticker maken?

Ja, je zou zelf met raamfolie je eigen raamsticker kunnen maken. Je kunt dan raamfolie kopen, een liniaal, potlood en een heel scherp foliemes. Met behulp van papier kun je een sjabloon maken van je huisnummer of naam. Hierbij bepaal je natuurlijk zelf het lettertype. Vervolgens ga je met een heel scherp mes deze cijfers en letters uitsnijden. Let op, dit is een heel secuur werkje. Het is tevens de voordeligste optie. Je kunt dit snijwerk ook uitbesteden aan een bedrijf die plotter werkzaamheden verricht. Zij hebben plotters en met behulp van een plotter snijmachine wordt het snijden van cijfers en letters een stuk makkelijker. Het is snel en het resultaat is strak en perfect. Het is alleen wat duurder dan dat je het allemaal zelf zou doen.

 

Gelijk folie tegen inkijk

Het leuke van de voordeurstickers met het matte melkglas effect is dat ten eerste je natuurlijk een heel mooi ontwerp op het raam van je voordeur hebt zitten. Maar daarnaast is het ook nog eens inkijkwerend. Best prettig, vinden de meeste mensen! Het grappige is dat je zelf nog wel door de uitgesneden cijfers en letters naar buiten kunt gluren. Dus zo kun je toch nog zien, wie er bij jou voor de deur staat.

 

Hoe raamfolie stickers verwijderen?

Ga je verhuizen en moet je je huurwoning weer schoon opleveren? Dan moet de raamfolie sticker weer verwijderd worden. Doordat het plakfolie is, is dit soms wel eens lastig. Wij raden je aan om met behulp van een föhn het folie wat warm te maken. Hou de föhn niet te dicht bij het raam want je wil hiermee ook geen glasbreuk creëren. Maar door de warmte wordt de plaklaag zacht en haal je het folie er zo af. Daarna kun je de eventuele lijmrestjes makkelijk verwijderen met een lijmverwijderaar. Deze flacons zijn in de meeste doe het zelf en woonwinkels te koop.  Zo kun je je huis ook weer netjes opleveren.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/