Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Je eigen padelbaan? Hier moet je aan denken!

Altijd al gedroomd van je eigen padelbaan in de achtertuin? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven! Van planning tot uitvoering, wij behandelen de belangrijkste aspecten bij het bouwen van een privé padelbaan waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Lees verder en ontdek waar je op moet letten!

 

Ruimte en planning

Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om na te denken over de ruimte en de plek van de padelbaan. Een standaard padelbaan heeft een afmeting van 20 x 10 meter. Hier moet je nog 3 tot 4 meter van veiligheidsruimte rondom de baan bij optellen. Zoek een geschikte locatie in je tuin, rekening houdend met zowel de afmetingen als de eventuele hoogteverschillen van het terrein. Om ervoor te zorgen dat de baan vlak ligt, moet het terrein vooraf geëgaliseerd worden.

 

Soort baan en ondergrond

Nu je de ruimte en plek van de padelbaan hebt bepaald, is het belangrijk om na te denken over welk type baan je wilt hebben. Er bestaan twee soorten padelbanen: de pan-geribbelde baan en de betonbaan. De pan-geribbelde baan is beter bestand tegen weersinvloeden en vereist weinig onderhoud, terwijl de betonbaan een langere levensduur heeft en kostenbesparend is. Daarnaast moet je rekening houden met de keuze in ondergrond: wil je een kunstgrasveld of een hardcourt?

 

Omheining

Een essentieel onderdeel van een padelbaan is de omheining. Er zijn verschillende soorten omheiningen beschikbaar, van eenvoudig draadgaas tot luxueuze glazen wanden. Glas is duurder, maar zorgt voor een betere lichtinval en speelervaring. Daarnaast moet je ook nadenken over de hoogte van de omheining. De meeste padelbanen hebben een hekwerk van tussen de 3 en 4 meter hoog, om ongewenst bezoek buiten te houden en de veiligheid van de spelers te waarborgen. Via hekwerkonline.nl kun je een offerte aanvragen voor omheiningen om sportvelden!

 

Verlichting

Als je ook in de avonduren wilt spelen, is een goede verlichting van de padelbaan van groot belang. LED-verlichting is tegenwoordig de meest gebruikte verlichting op padelbanen, vanwege de energiezuinigheid en lange levensduur. Zorg ervoor dat de verlichting gelijkmatig verdeeld is over de baan, om hinderlijke schaduwen en verblinding voor de spelers te voorkomen.