Ik wil
Image default
Aanbiedingen

De veelzijdigheid van de Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus, ook wel de wagnerpalm, is populair! Dit komt onder andere door zijn unieke uitstraling. De palm past goed in zowel moderne als klassieke interieurs. Maar ook voor buiten is de palm zeer geschikt! De palm is namelijk winterhard en kan temperaturen tot -17 graden verdragen.

 

De Trachycarpus wagnerianus in huis

Wil je de palm binnen neerzetten? Kies dan een mooie pot die past bij de stijl van je interieur. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de wortels van de Trachycarpus. Wat bijvoorbeeld goed werkt, is een natuurlijke pot van aardewerk. De wagnerpalm houdt van helder en indirect licht. Daarom kan deze het beste voor het raam worden geplaatst. De palm zorgt voor een luxueuze en ontspannen sfeer in huis.

 

De Trachycarpus wagnerianus als buitenpalm 

De wagnerpalm is een mooie toevoeging aan elke tuin. De palm is winterhard en kan temperaturen tot -17 graden verdragen. Bij koudere temperaturen moet de palm beschermd worden. Gelukkig wordt het in Nederland meestal niet zo koud. De palm is dus erg geschikt voor de Nederlandse tuin.

 

Van klein tot groot formaat

De Trachycarpus wagnerianus is te verkrijgen in verschillende formaten. Zo koop je de wagnerpalm al vanaf 20 centimeter hoogte. Maar er zijn ook aanzienlijk grotere formaten beschikbaar. Zo zijn er ook palmen met een stamhoogte van 180 tot 200 centimeter. Als je deze in de tuin plant, kunnen ze ook nog behoorlijk groeien. Door het verschil in formaten is er voor iedere tuin wel een geschikte palm te vinden.  

 

Trachycarpus varianten

Wist je dat de Trachycarpus wagnerianus niet de enige palmboom is binnen zijn soort? Er zijn nog veel meer Trachycarpus varianten te noemen!

 

  • Trachycarpus fortunei

  • Trachycaprus princeps

  • Trachycarpus sp. Nova

  • Trachycarpus kumaon

  • Trachycarpus latisectus

  • Trachycarpus martianus

  • Trachycarpus nanus

 

Iedere Trachycarpus palm heeft zijn unieke eigenschappen die handig zijn voor binnen of buiten. Het kan zijn dat de ene Trachycarpus jou meer aanspreekt dan de andere. My Palmshop heeft een ruim assortiment met verschillende palmen.

 

https://mypalmshop.nl